IMDb:
8,1

Cowspiracy: The Sustainability Secret izle (2014)

Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı izle

Yorum mu yapmak istemiştiniz ?
  • Sadece üyelerimiz yorum yapabilmektedir.
  • Henüz üye olmadıysanız buraya tıklayarak ücretsiz üye olabilir, zaten üyemizseniz buraya tıklayarak hemen giriş yapabilirsiniz.

Yorumlar

Film Hakkında ... Yorum yapılmış. Bu yorumlara ... cevap verilmiş.

avatar
1

Bu belgeselden sonra bu videoya bir bakarsınız. Argümanı bilimsel bir şekilde ele alıp çürütüyorlar.
https://youtu.be/sGG-A80Tl5g?si=6AKeeUnwcadq2Qsz

avatar
0

Bilimsel kanıt ve sayılarla desteklenmesi güzeldi ancak burada dedikleri gibi tamamen vegan olmanın zor olduğunu düşünüyorum düşündüm ki ben veganı bıraktım vejetaryen olabilir miyim diye düşündüm ki o da zor ancak azaltabilirim et tüketimimi gözlüklü adamın dedği gibi 250 Gr yeterli bence haftada bunu başarabiliriz

avatar
1

@Yerdeki1bulut, Bilimselmiş gibi gösteriyorlar argümanlarını ama aslında öyle değil. Nasıl olsa insanların araştırmayacaklarını biliyorlar, dayıyorlar çarpıtılmış verileri önümüze.

avatar
1

Bilimsel veri ve görüşlerini destekleyecek kanıtlar sundukça benim belgeselin aleyhinde hiçbir yorumum olmadı, nötr kaldım çünkü irdelenen coğrafî/kimyasal konular, benim cahili olduğum alanlar. Ama bunların ardından getirdikleri “insanlık olarak et yerine artık bitki bazlı tamamen vegan bir diyete geçmeliyiz”i savunmalarından sonra iş artık çok hayâlî, ütopik olmaya başlıyor.

İnsanlığın ilk zamanlarından bugüne değin insanoğlu güçlenmek için ete gereksinim duymuştur, hızla kalabalıklaşan modern dünyada bu gereksinimi karşılayabilmek için de işte bu tarz çiftlikler kurulmuştur. İnsanlığın, sırf dünyanın ömrünü uzatacak diye hayvansal gıda tüketmeyerek biyolojik olarak güçsüzleşmeyi göze alabileceğini, kimse gibi ben de zannetmiyorum. Dediğim gibi belki bütün bilimsel veriler doğrudur, orasını bilemem ve yorum da yapamam. Ama tüm bu olan bitenlerin ardından artık hayatımızdan hayvansal bütün gıdaları(proteini) çıkarıp (yapay)etimsi ve bitkisel gıdaları kullanmamızın çok daha sağlıklı(!) olduğunu savunmanız için biyolojiden bihaber olmanız gerek. Kaldı ki ineğin osuruğunun sera gazı cinsinden karbon emisyonuna bilmem kaç miktar zarar verdiğini bilen sizlerin böyle bir şeyi bilemeyeceğine ihtimal vermiyorum.
Kısacası, evet doğru şeyler söylüyorsunuz ama belgeselin sonunda adeta bir kesinlikmişçesine olan o yorumunuz, insanların belgesel bittikten sonra size şaşkınlıkla gülmesine neden olacak (en azından ben bi' kahkaha patlattım, sizi bilemem :)).

avatar
4

5 dakika dayanabildim böyle bir salaklık olamaz sırtlarını bilime dayayıp amaçları uğrunda yalanlar söyleyip insanları aptal yerine koyuyorlar
yapay et yapma derdine düştüler öncesinde zihinleri buna hazırlıyorlar

avatar
8

Sen gel garibim inegi sömur, sütünden etinden faydalan sonra kutuplarin erimesini, amazonun yok olusunu ondan bil olacak is degil . Napsin eti meti birakip ot mu tüketsin bunca insan?
Gerci sonrada inegi gübresi icin beslemeye baslarlar. Konu yanlis yerden ele alinmis, asıl sorun nüfus. Dengeli bir dünya icin insanin once kendisini dengelemesi lazim. 8milyar insan icin fazla kucuk bu gezegen. Dogum/ölum oraninin hizla arttigi bi yerde 'sürdurulebirlik'ten bahsedemezsin, üreme hizini düsurmenin tek yoluda insani 'gelistirmek'. Bak mesela su japonlara, adamların nufusu dusmeye basladi, boyuna pirinc tukettikleri halde 'ormanlara' (%60!)boyuna balik tukettikleri halde zengin sulara(6.) sahipler. Sürdurulebirlilik bu iste, inegin cikardigi metanda degil once kendilerinde sorunu aramalilar

avatar
2

@Breyr, Evet tek çare nüfusu hızla düşürmek başka çözüm göremiyorum.

avatar
3

Çok haklısınız. Sebep değil sonuca odaklandıkça doğru çözümü de bulamayız. 10 çocuk yap 50 de torunun olsun, geçim sıkıntısı çekersin tabi. Nüfus arttığından yemek üretimi için fabrika çiftlikler kur, sonra da de ki inekler ozonu gondikliyor. Dünya'nın ağzına sıç, haydi uzaya gidelim..
@Breyr @siralama

avatar
0

@Breyr, Katılmıyorum. Evet, nüfusu azaltarak berki kısmen çözüm sağlanabilir ancak bu insanların temel haklarını elinden almak olur. Yani özgürlüğün bir otorite tarafından kısıtlanması demek. Bu kadar zaruri ve insan hayatın merkez noktalarından biri olan bir şeyi öylece kontrol altında tutalım üremesinler denilemez. Bu deli saçmasıdır. Bu yetki çok büyüktür. Tıpkı devletin herkese ne izleyeceği, yiyeceğini bir reçete ile vermesi gibidir. Bu kabul edilemez ki kimse de kolay kolay kabul etmez. Ancak Çin gibi aşırı otoriter devletler bunu gerçekleştirebilir ki o da fazla tutamadı.

Diğer taraftan yani devlet tarafından bakacak olursak daha fazla insan daha fazla gsyih'a demek. Nüfus artması ile daha fazal bütçe elde edecek uluslararası alanda gücü artacak, daha fazla çalışma gücü olacak bunu neden geri tepsin? Kısaca hem devlet açısından hem birey açısından incelendiğinde bu öneri belgeselde ileri sürdüklerinden daha hayali.

RASTGELE FiLM İZLE Kendimi Şanslı Hissediyorum